Ticari İngilizce Yazışma Teknikleri (İleri Düzey)

Eğitimin Amacı

Bu eğitim programı, iş dünyasında profesyonel ve etkili İngilizce yazışma becerilerini geliştirmeye yönelik hazırlanmıştır. Katılımcılar, eğitim sonunda hem yazılı iletişimde daha yetkin hale gelecektir, hem de farklı senaryolar ve kültürler arası durumlarla daha etkin olacaklardır.

Eğitim İçeriği

  1. Giriş
    -İngilizce ticari yazışmanın önemi
    -İş dünyasında İngilizce’nin global rolü
  2. Temel İş İletişim Kuralları
    -Resmi ve gayri resmi yazışma arasındaki farklar
    -Profesyonel ton ve tarz nasıl belirlenir
  3. E-Posta Yazışmaları
    -E-posta yazım kuralları
    -Etkili başlık oluşturma teknikleri
    -Net ve etkili mesaj içeriği oluşturma
    -E-posta etiketi ve görgü kuralları
  4. İş Mektupları ve Raporlar
    -İş mektubu formatları ve örnekleri
    -Rapor yazma teknikleri ve yapıları
    -Bilgiyi etkili bir şekilde sunma
  5. Sözleşme ve Anlaşma Yazışmaları
    -Sözleşmelerde kullanılan standart ifadeler ve terimler
    -Anlaşma taslakları ve dikkat edilmesi gereken noktalar
  6. Pazarlama ve Reklam Metinleri
    -Reklam ve pazarlama yazılarının hazırlanışı
    -İkna edici yazı teknikleri
  7. Müşteri İletişimi
    -Müşteri şikayetleri ve geri bildirimlerine yanıt verme
    -Müşteri memnuniyetini artırıcı yazışma stratejileri
  8. Kültürlerarası İletişim
    -Farklı kültürlerle iletişim kurarken dikkat edilmesi gerekenler
    -Kültürel hassasiyetler ve yanlış anlaşılmaları önleme
  9. Dilbilgisi ve Kelime Bilgisi
    -İş İngilizcesi için temel dilbilgisi kuralları
    -Sık kullanılan iş terimleri ve ifadeler
  10. Uygulama ve Örnek Olay İncelemeleri
    -Gerçek hayattan örnek yazışmaların analizi
    -Öğrendiklerinizi pekiştirmek için uygulama çalışmaları
  11. Değerlendirme ve Geri Bildirim
    -Katılımcıların yazışmalarının değerlendirilmesi
    -Kişisel gelişim için geri bildirimler ve öneriler

Eğitim Tarihi:

Eğitim Ücreti: 

Eğitimci: Varol ÜNEL

Saint Benoit Fransız Erkek Lisesinden 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi İİB Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren Unimetal (Unifree) Duty Free İşletmeciliği A.Ş.’de değişik görevler üstlendi. 1987-1990 yılları arasında A.B.D. Purdue Universitesi’nde İşletme Master’ı yaptı. Dönünce bir süre daha Unimetal’de Satınalma Müdürü olarak çalıştı. Pak Gıda (Pakmaya) Dış Ticaret A.Ş.’de İhracat Bölge Müdürlüğü yaptı, 2000 yılında kendi işini kurarak Dış Ticaret konusunda çalışmaya devam etti. Çok uluslu firmalara yatırım danışmanlığı konusuna yoğunlaşarak Electrolux International (ABD) Türkiye satış ve pazarlama ağı kurulumunu gerçekleştirmiş, 2010-2013 yılları arasında da ABD’li Cummins firmasının İzmir Ege Serbest Bölgesi’ndeki fabrika yatırımını koordine etmiştir.

İstanbul’a döndükten sonra yöneticilik ve liderlik tecrübesini doğru bir ortama yönlendirmek amacıyla Yönetim Danışmanlığı ve Eğitim sektörüne geçiş yapma kararı aldı. Girişimci karakteri ve üst düzey yönetim tecrübesini, KOBİ’lerimizle gerçek dönüşümler başarmak için İnovakademi bünyesinde paylaşmaktadır.

Eğitimci: Barış YAŞBALA

İstanbul’da 1990 yılında doğmuştur. TEMA Vakfı, Greenpeace, TOG Vakfı gibi birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllülük yaptı. 2015 yılında Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Enformatiği Bölümünden mezun oldu. Markaların dijital dünyada doğru şekilde yer alması için şirketlere ve üniversitelere sosyal medya ve LinkedIn eğitimleri verdi. Kurucu ortak olduğu Fabrikahane dijital ajansı firmalara dijital pazarlama konusunda hizmet verirken Home Sweet Home, BNI Türkiye, iyisahne.com gibi birçok markanın dijital pazarlama stratejisinin oluşturulmasında ve yönetilmesinde yer aldı. İrlanda’da Google Ads için çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönüş yaparak Multiligo Agency’un kuruluşunda yer aldı. Dijital iş geliştirme alanında uzmanlaşan Barış Yaşbala, İhracatta dijital pazarlama ve yeni müşteriler bulma alanında da danışmanlık yapmaya devam etmektedir.

Eğitimci: Gizem BÜYÜKBAŞ

İzmir doğumlu olan Gizem Büyükbaş, 2016 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı programından bölüm üçüncüsü olarak mezun olmuştur. 2015 yılında Erasmus+ ile İspanya’da öğrenci değişim programına katılmıştır. 2019 yılında Uluslararası İlişkiler lisans programından mezun olmuştur. Halen İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans yapmaktadır. 2017 yılında 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın (Deaflympics) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde aktif rol almış, 96 ülkenin katıldığı organizasyonda 200 delege asistanının koordine etmiştir. Ayrıca, dünyanın birçok ülkesinden sporculara tercüme ve rehberlik sağlamıştır. Deaflympics işleyiş prosedürlerini tercüme etmiştir. Yaklaşık 2 yıl Gaziantep Sanayi Odasında Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi projelerinde Uzman olarak görev almıştır. Serbest Edebi Çevirmenlik yapmaktadır, bu çalışmalarını sürdürürken portföyüne yeni bir roman çevirisi eklemiştir. Halen İnovakademi bünyesinde uluslararası projelerde aktif olarak Proje Uzmanı olarak görev almaktadır.