Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi
Kurumsallaşma Nedir?
Bir işletmenin, faaliyetlerini kişilerin varlığına bağımlı olmadan sürdürebilmesini ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapı oluşturulmasıdır. Şirketlerin, patron, lider yönetici ve önemli personele bağımlı olmadan faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri ve geliştirebilmeleridir.
Kurumsallaşmanın Temel Amacı
- Firmanın (patron, yönetici, kritik personel vb.) kişilerden ve onların “kendi becerilerine bağlı yöntemlerinden” bağımsız hale gelmesi ve sürekliliğinin sağlanmasıdır.
- İşletmenin önemli noktalarında insanın olmayacağı değil, fakat onlar olmadığında aksama yaşanmadan her şeyin aynen devam edebilmesi anlamına gelir.
Kurumsallaşmak İçin Neler Yapılmalı?
- İş ve görev tanımları net olarak yapılmalıdır,
- İşletme içi kurallar ve yönergeler belirlenmelidir,
- İşletmedeki (insan kaynakları, finansal analiz&muhasebe, üretim, satış&pazarlama v.b.) birimlerin iş akışları tespit edilmeli ve bunlar dökümante edilmelidir,
- Yetki ve sorumluluklar objektif ve net olarak tespit edilmelidir,
- Yetki ve sorumluluklar, o yetkiyi veya sorumluluğu taşıyabilecek doğru kişilere verilmelidir. Duygusallıklara izin verilmemelidir.
- Nihai kararlar sorumluluklar dahilinde istişare ile alınmalıdır.
Eğitim Detayı
- Dünya Ve Türkiye Ekonomisinde Aile Şirketlerinin Yeri
- Aile Şirketi Kavramı Ve Özellikleri
- Aile Şirketlerinde Stratejik Planlama
- Aile İşletmelerinde Karşılaşılan Sorunlar
- Aile Anayasası
- Şirket Aile İlişkileri
- Aile İşletmelerinin Avantajları Ve Dezavantajları
- Aile İşletmelerinde Kurumsal Yönetim Kavramı Ve Önemli
- Aile İşletmelerinde Sürekliliğin Sağlanması
- Aile İşletmelerinin Gelişim Evreleri
- Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma Sürecinde Karşılaşılan Sorunlar
Eğitimci: Varol ÜNEL
Saint Benoit Fransız Erkek Lisesinden 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi İİB Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu.
Üniversite yıllarından itibaren Unimetal (Unifree) Duty Free İşletmeciliği A.Ş.’de değişik görevler üstlendi. 1987-1990 yılları arasında A.B.D. Purdue Universitesi’nde İşletme Master’ı yaptı. Dönünce bir süre daha Unimetal’de Satınalma Müdürü olarak çalıştı. Pak Gıda (Pakmaya) Dış Ticaret A.Ş.’de İhracat Bölge Müdürlüğü yaptı, 2000 yılında kendi işini kurarak Dış Ticaret konusunda çalışmaya devam etti.
Çok uluslu firmalara yatırım danışmanlığı konusuna yoğunlaşarak Electrolux International (ABD) Türkiye satış ve pazarlama ağı kurulumunu gerçekleştirmiş, 2010-2013 yılları arasında da ABD’li Cummins firmasının İzmir Ege Serbest Bölgesi’ndeki fabrika yatırımını koordine etmiştir.
İstanbul’a döndükten sonra yöneticilik ve liderlik tecrübesini doğru bir ortama yönlendirmek amacıyla Yönetim Danışmanlığı ve Eğitim sektörüne geçiş yapma kararı aldı. Girişimci karakteri ve üst düzey yönetim tecrübesini, KOBİ’lerimizle gerçek dönüşümler başarmak için İnovakademi bünyesinde paylaşmaktadır.
Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.
Gökhan EROL
e: gerol@inovakademi.com
g: 05337611934
t: 02167097332
f: 08505223403