2024 Yılı Güncellenen Destek Tutarları ile İhracata Yönelik Devlet Destekleri
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve İnovakademi iş birliğiyle “İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ” eğitimi Zoom Platformu üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
Eğitim Adı: İhracata Yönelik Devlet Destekleri Eğitimi SATSO Akademi
Eğitim Süresi: 2 Saat
Eğitim Yeri: Online Eğitim, Zoom Platformu
Eğitime Kayıt Olmak için TIKLAYINIZ
Eğitimin Amacı:
Eğitimin temel amacı, 2024 yılı için yenilenen destek tutarları çerçevesinde, işletmelerin küresel pazarlarda rekabetçiliklerini ve etkinliklerini artırmak için yapacakları harcamaların Ticaret Bakanlığı tarafından nasıl destekleneceğine dair kapsamlı bilgiler sunmaktır. Bu bilgilerle şirketler, ihracat stratejilerini şekillendirirken mevcut alternatif finansman seçeneklerinden maksimum düzeyde faydalanabileceklerdir.
Eğitimin İçeriği:
- DYS (Destek Yönetim Sistemi)
- Yurt Dışı Pazar Araştırması Desteği
- Yurt Dışı Marka Tescil Desteği
- Yurt Dışı Fuar Katılımı Desteği
- Yurt İçi Fuar Katılımı Desteği
- Yurt Dışı Reklam Desteği
- Yurt Dışı Kira Desteği
- Pazara Giriş Belgeler Desteği
- Eximbank İhracat Kredi Sigortası Tazmin Desteği
- Çok Kanallı Zincir Mağaza Desteği
- Tasarım Desteği
- Küresel Tedarik Zinciri Desteği
- Yurt Dışı Marka Satın Alma Desteği
- Hedef Ülkeler Listesi (2024 Yılı)
Eğitimci: Fatma KORDU
23.07.1990 İstanbul doğumlu olan KORDU öğrenimimi Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. Daha önce 3 yıl boyunca İthalat -İhracat operasyon uzmanlığı, 4 yıl ise gümrük müşavirliğinde ihracat müşteri temsilcisi olarak çalıştı. İnovakademi de Devlet Destekleri koordinatörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
Eğitimci: Gökhan EROL
A.Ü. İşletme Bölümü mezunu olan EROL, lojistik sektöründe başladığı iş hayatına, Evyap Holding, Ödül İlaç firmalarında devam etmiştir. 2002 yılından bu yana dış ticaret, hedef pazar analizi, uluslararası pazarlama ve devlet yardımları alanlarında sahip olduğu uzmanlığı, eğitim ve danışmanlık çalışmaları ile sektördeki 29 yıllık tecrübesini paylaşmaktadır.
Türkiye’nin bir çok ilinde 30 binin üzerinde nitelikli Dış Ticaret uzmanı yetiştirilmesine ve istihdamına destek verip, üniversitelerde konferans ve seminerlere katılmaktadır.
Danışmanlık faaliyetleri ile Kobi’leri uluslararası rekabet ve uluslararası ticarete hazırlamakta, kurumların genel olarak işletme ve özelde uluslararası ticaret / dış ticaret departmanlarının tanı/teşhis süreçlerini uygulayarak kurumların SWOT’unu yapmakta ve iyileştirilebilir, geliştirilebilir alanları hakkında anayol haritalarını oluşturmakta ve uygulama başarılarını denetleyerek raporlamaktadır.
“İçinden Dış Ticaret Geçen Sohbetler” adlı seminerler serisi ile deneyimlerini, üniversiteliler ve sektöre yeni girmiş dinleyicilerle paylaşmaktadır. 2010 yılında fikir babası ve koordinatörü olduğu “Dış Ticaret Perileri” projesi başarısıyla ses getirmiştir.
“Yatırımcılar İçin Yeni Teşvik Uygulamaları ve Yatırım Rehberi” isimli yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, İnovakademi ekibi olarak 2024 yılında kamuoyu ile paylaşacakları ortak kitap çalışmaları devam etmektedir. Halen İnovakademi başta olmak üzere birçok İhracatçı Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, UR-GE projelerinde eğitim ve danışmanlıklar vermektedir. Muhtelif üniversitelerin davetlisi olarak çeşitli projelerde görev alma ve Hedef Pazar Analizi eğitimleri vermektedir.
Eğitime katılım ücretsizdir