Uluslararası Ticarette Kullanılan Belgeler ve Analizleri Eğitimi
Eğitimin Amacı
Eğitimde katılımcılara uluslararası ticarette kullanılan belgeler uygulamalı olarak anlatılacaktır. Bu belgelerden ithalat veya ihracat yapan tarafların düzenlediği belgeler uygulamalı olarak katılımcılar tarafından düzenlenecektir. Eğitim baştan sona güncel ve gerçek örnekler üzerinden gerçekleştirilecektir.
Eğitim Detayı
- Uluslararası Ticarette Belgeler ve Önemi
- İhracatçının Düzenlediği Belgeler
- Proforma Fatura (Proforma Invoice)
- Türkçe Fatura
- İngilizce Fatura (Commercial Invoice)
- Örnek Evrak İncelenmesi ve Atölye Çalışması
- Çeki Listeleri (Yükleme Listeleri)
- Packing List, Weight List,
- Taşıma Belgeleri
- Konşimento – Bill of Lading
- FIATA Bill of Lading (FBL)
- Diğer Taşıma Belgeleri (Karayolu, Demiryolu, Havayolu taşıma belgeleri)
- Dolaşım Belgeleri ve Menşei Şahadetnamesi
- ATR
- EUR.1
- FORM-A
- Menşei Şahadetnamesi
- Diğer Belgeler
- Sigorta Belgeleri
- Konşimento Talimatı
- Navlun Faturası
- Analiz Raporu
- CE Belgesi
- Gözetim Belgesi
- Ekspertiz Raporu
- Gümrük Beyannamesi
- MSDS, IMO Form
- ISPM-15 Sertifikası
- Helal Belgesi
- Koşer Belgesi
- T1 Belgesi
- Ata Karnesi
- Tır Karnesi ve Triptik Karnesi
- Örnek Evrakların Analizi ve Atölye Çalışması
Eğitimci: Gökhan EROL
A.Ü. İşletme Bölümü mezunu olan EROL, lojistik sektöründe başladığı iş hayatına, Evyap Holding, Ödül İlaç firmalarında devam etmiştir. 2002 yılından bu yana dış ticaret, hedef pazar analizi, uluslararası pazarlama ve devlet yardımları alanlarında sahip olduğu uzmanlığı, eğitim ve danışmanlık çalışmaları ile sektördeki 30 yıllık tecrübesini paylaşmaktadır. Türkiye’nin bir çok ilinde 30 binin üzerinde nitelikli Dış Ticaret uzmanı yetiştirilmesine ve istihdamına destek verip, üniversitelerde konferans ve seminerlere katılmaktadır. Danışmanlık faaliyetleri ile Kobi’leri uluslararası rekabet ve uluslararası ticarete hazırlamakta, kurumların genel olarak işletme ve özelde uluslararası ticaret / dış ticaret departmanlarının tanı/teşhis süreçlerini uygulayarak kurumların SWOT’unu yapmakta ve iyileştirilebilir, geliştirilebilir alanları hakkında anayol haritalarını oluşturmakta ve uygulama başarılarını denetleyerek raporlamaktadır.
“İçinden Dış Ticaret Geçen Sohbetler” adlı seminerler serisi ile deneyimlerini, üniversiteliler ve sektöre yeni girmiş dinleyicilerle paylaşmaktadır. 2010 yılında fikir babası ve koordinatörü olduğu “Dış Ticaret Perileri” projesi başarısıyla ses getirmiştir.
“Yatırımcılar İçin Yeni Teşvik Uygulamaları ve Yatırım Rehberi” isimli yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, İnovakademi ekibi olarak 2024 yılında kamuoyu ile paylaşacakları ortak kitap çalışmaları devam etmektedir.
Halen İnovakademi başta olmak üzere birçok İhracatçı Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, UR-GE projelerinde eğitim ve danışmanlıklar vermektedir. Muhtelif üniversitelerin davetlisi olarak çeşitli projelerde görev almaktadır.
Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.
Gökhan EROL
e: gerol@inovakademi.com
g: 05337611934
t: 02167097332
f: 08505223403