AKBANK DÖNÜŞÜM AKADEMİSİ İHRACATTA SINIRLARI AŞ EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURUSU

Akbank Dönüşüm Akademisi, Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliği ve İnovakademi’nin organizasyonu ile ihracatçılara yönelik eğitimler düzenliyor. Eğitimlerde; Dış Ticaret, Ödeme Yöntemleri, Yazışma Teknikleri, Yeşil Dönüşüm, Dijital Pazarlama, Gümrükleme, E-Ticaret modülleri yer alacaktır. Programı başarı ile tamamlayan katılımcılar ile sertifika paylaşılacaktır. Girişimci kadınlara öncelik verilecektir. 

Gaziantep’te faaliyet gösteren ihracatçılara özel düzenlenen eğitim, 6-7 Mayıs 2024 tarihinde Gaziantep’te fiziksel, 13-14 Mayıs 2024 tarihlerinde online olarak gerçekleşecektir. 

Mayıs ayında fiziki ve online olarak gerçekleştirilecek eğitime son başvuru tarihi 3 Mayıs 2024  başvurular aşağıdaki bağlantıdan yapılacaktır.

Eğitim İçeriği

  • Temel Düzey – Fiziki Eğitim – 12 Saat
    • Dış Ticaret – 2 Saat
    • Dış Ticaret Ödeme Şekilleri ve Dış Ticaret Finansmanı – 1 Saat
    • İngilizce Yazışma Teknikleri – 2 Saat
    • Yeşil Dönüşüm – 1 Saat
    • Dijital Pazarlama – 2 Saat
    • Gümrükleme – 2 Saat
    • E-Ticaret – 2 Saat
  • İleri Düzey – Online Eğitim – 12 Saat
    • Dış Ticaret – 3 Saat
    • İhracata Yönelik Devlet Destekleri – 1 Saat
    • Ödeme Yöntemleri (Akreditif) – 2 Saat
    • Dijital Pazarlama – 2 Saat
    • Hedef Pazar Analizi – 2 Saat
    • E-Ticaret – 2 Saat

Eğitim Programı

Eğitimin ilk günü olan 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü sabah saat 09:30’da aşağıda detayları belirtilen GAİB (Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri) salonlarında bulunmanızı rica ederiz. Program, kahvaltı ikramı ile başlayacaktır. İlk oturum sonrasında 12:30-13:30 arasında öğlen arası verilecek olup Lunch Box şeklinde öğlen yemeği ikramı olacaktır. İkinci oturum ise 13:30-16:30 arasında gerçekleştirilecektir. Aralarda tatlı- tuzlu kurabiye, çay-kahve vs ikramlarımız olacaktır.

Eğitimin %70’lik kısmına (online ve fiziki toplamında) devam eden katılımcılarımız online gerçekleştirilecek olan sınava katılmaya hak kazanacaklardır. Sınavdan 70 puan ve üzeri puan alan katılımcılara Başarı Sertifikası dijital olarak iletilecektir.

Fiziki Eğitim: 6-7 Mayıs 2024, 09:30-16:30, GAİB (Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri) salonlarında gerçekleştirilecektir.

Adres: Mücahitler, Şehit Ertuğrul, Polat Sk. No:3, 27090 Şehitkamil/Gaziantep

Online Eğitim: 13-14 Mayıs 2024, 10:00-17:00, Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.

Akbank Dönüşüm Akademisi – TİMWİNGS İhracatta Sınırları Aş Eğitimleri Gaziantep
TarihSaatAçıklamaEğitmen
6 Mayıs 2024 Pazartesi (Fiziki)09:30 – 09:45Açılış (GAİB) 
09:45 – 10:30TİMWings İhracatta Sınırları Aş Paneli (TİM – İGE A.Ş – TSE – Eximbank) 
10:30 – 11:30Dış TicaretGökhan EROL
11:30 – 12:30Dış Ticaret Ödeme Şekilleri ve Dış Ticaret FinansmanıAkbank
12:30 – 13:30Öğle Arası 
13:30 – 15:30İngilizce Yazışma TeknikleriVarol ÜNEL
15:30 – 16:30Yeşil DönüşümAkbank
7 Mayıs 2024 Salı (Fiziki)09:30 – 11:30GümrüklemeGökhan EROL
11:30 – 12:30E-TicaretSerhat ATİK
12:30 – 13:30Öğle Arası 
13:30 – 14:30E-TicaretSerhat ATİK
14:30 – 16:30Dijital PazarlamaBarış YAŞBALA
13 Mayıs 2024 Pazartesi (Online)10:00 – 13:00Dış TicaretGökhan EROL
13:00 – 14:00Öğle Arası 
14:00 – 15:00İhracata Yönelik Devlet DestekleriFatma KORDU
15:00 – 17:00Ödeme Yöntemleri (Akreditif)Şeyda ATAOĞLU
14 Mayıs 2024 Salı (Online)10:00 – 12:00Dijital PazarlamaBarış YAŞBALA
12:00 – 13:00Hedef Pazar AnaliziGökhan EROL
13:00 – 14:00Öğle Arası 
14:00 – 15:00Hedef Pazar AnaliziGökhan EROL
15:00 – 17:00E-TicaretSerhat ATİK

Eğitmen Özgeçmişleri

Gökhan EROL

A.Ü.İşletme Bölümü mezunu olan EROL, lojistik sektöründe başladığı iş hayatına, Evyap Holding, Ödül İlaç firmalarında devam etmiştir. 2002 yılından bu yana dış ticaret, hedef pazar analizi, uluslararası pazarlama ve devlet yardımları alanlarında sahip olduğu uzmanlığı, eğitim ve danışmanlık çalışmaları ile sektördeki 30 yıllık tecrübesini paylaşmaktadır. Türkiye’nin bir çok ilinde 30 binin üzerinde nitelikli Dış Ticaret uzmanı yetiştirilmesine ve istihdamına destek verip, üniversitelerde konferans ve seminerlere katılmaktadır. Danışmanlık faaliyetleri ile Kobi’leri uluslararası rekabet ve uluslararası ticarete hazırlamakta, kurumların genel olarak işletme ve özelde uluslararası ticaret / dış ticaret departmanlarının tanı/teşhis süreçlerini uygulayarak kurumların SWOT’unu yapmakta ve iyileştirilebilir, geliştirilebilir alanları hakkında anayol haritalarını oluşturmakta ve uygulama başarılarını denetleyerek raporlamaktadır.

“İçinden Dış Ticaret Geçen Sohbetler” adlı seminerler serisi ile deneyimlerini, üniversiteliler ve sektöre yeni girmiş dinleyicilerle paylaşmaktadır. 2010 yılında fikir babası ve koordinatörü olduğu “Dış Ticaret Perileri” projesi başarısıyla ses getirmiştir.

“Yatırımcılar İçin Yeni Teşvik Uygulamaları ve Yatırım Rehberi” isimli yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, İnovakademi ekibi olarak 2023 yılında kamuoyu ile paylaşacakları ortak kitap çalışmaları devam etmektedir.
Halen İnovakademi başta olmak üzere birçok İhracatçı Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, UR-GE projelerinde eğitim ve danışmanlıklar vermektedir. Muhtelif üniversitelerin davetlisi olarak çeşitli projelerde görev almaktadır.

Varol ÜNEL

Saint Benoit Fransız Erkek Lisesinden 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi İİB Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren Unimetal (Unifree) Duty Free İşletmeciliği A.Ş.’de değişik görevler üstlendi. 1987-1990 yılları arasında A.B.D. Purdue Universitesi’nde İşletme Master’ı yaptı. Dönünce bir süre daha Unimetal’de Satınalma Müdürü olarak çalıştı. Pak Gıda (Pakmaya) Dış Ticaret A.Ş.’de İhracat Bölge Müdürlüğü yaptı, 2000 yılında kendi işini kurarak Dış Ticaret konusunda çalışmaya devam etti. Çok uluslu firmalara yatırım danışmanlığı konusuna yoğunlaşarak Electrolux International (ABD) Türkiye satış ve pazarlama ağı kurulumunu gerçekleştirmiş, 2010-2013 yılları arasında da ABD’li Cummins firmasının İzmir Ege Serbest Bölgesi’ndeki fabrika yatırımını koordine etmiştir.

İstanbul’a döndükten sonra yöneticilik ve liderlik tecrübesini doğru bir ortama yönlendirmek amacıyla Yönetim Danışmanlığı ve Eğitim sektörüne geçiş yapma kararı aldı. Girişimci karakteri ve üst düzey yönetim tecrübesini, KOBİ’lerimizle gerçek dönüşümler başarmak için İnovakademi bünyesinde paylaşmaktadır.

Barış YAŞBALA

İstanbul’da 1990 yılında doğmuştur. TEMA Vakfı, Greenpeace, TOG Vakfı gibi birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllülük yaptı. 2015 yılında Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Enformatiği Bölümünden mezun oldu. Markaların dijital dünyada doğru şekilde yer alması için şirketlere ve üniversitelere sosyal medya ve LinkedIn eğitimleri verdi. Kurucu ortak olduğu Fabrikahane dijital ajansı firmalara dijital pazarlama konusunda hizmet verirken Home Sweet Home, BNI Türkiye, iyisahne.com gibi birçok markanın dijital pazarlama stratejisinin oluşturulmasında ve yönetilmesinde yer aldı. İrlanda’da Google Ads için çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönüş yaparak Multiligo Agency’un kuruluşunda yer aldı. Dijital iş geliştirme alanında uzmanlaşan Barış Yaşbala, İhracatta dijital pazarlama ve yeni müşteriler bulma alanında da danışmanlık yapmaya devam etmektedir.

Serhat ATİK

1993 yılında Denizli’de doğdu. Eğitim hayatını Denizli ve Ankara’da geçirdi. Lise eğitimini web tasarımı, üniversite eğitimini ise bilgisayar programcılığı alanında okudu. Halen Medya İletişimi bölümünü lisans programına devam etmektedir.

Bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olduktan sonra, e-ticarete olan ilgisi nedeniyle, e-ticaretle ilgili alanda iş hayatına 2013 yılında başlamıştır. 2015 yılından itibaren e-ticaret yöneticiliği yapmaya başlamıştır. Bagaj havuzu, ev tekstili, moda, züccaciye, çanta ve kitap gibi birçok farklı sektörde e-ticaret ve e-ihracat yönetim tecrübeleri olmuştur.

Gelişen teknoloji ve sektörel yenilikleri takip ederek, bilgi ve becerilerini sürekli olarak güncel tutmaya ve deneyimlediği her şeyi paylaşmayı düstur edinmiştir. Sektörel deneyimlerinden, bilgi birikiminden ve aldığı eğitimlerden yola çıkarak, sektörel tecrübelerini paylaşmak için eğitmenlik kariyerine adım atmıştır.

Fatma KORDU

23.07.1990 İstanbul doğumlu olan KORDU öğrenimimi Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. Daha önce 3 yıl boyunca İthalat -İhracat operasyon uzmanlığı, 4 yıl ise gümrük müşavirliğinde ihracat müşteri temsilcisi olarak çalıştı. İnovakademi de Devlet Destekleri koordinatörü olarak çalışmaya devam etmektedir.

Şeyda ATAOĞLU

A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Bölümü’nden 1990 yılında mezun olmuştur. Körfezbank, Tekstilbank, Arap Türk Bankası, Denizbank gibi bankalarda Dış İşlemler ile Ticari/Kurumsal Pazarlama Bölümlerinde çalışmıştır. Reel sektörde de Finans Yöneticiliği yapmıştır. Son yıllarda bankacılık ve reel sektörde edindiği tecrübeler doğrultusunda ‘Finansal yönetim’ ve ‘Dış ticaret’ alanlarında seminerler vermektedir.

Kimler Katılmalı

  • İhracata Yeni Başlayan Firmalar: İhracata yeni adım atan KOBİ’ler ve girişimciler, dış ticaret süreçlerini anlamak ve başarılı adımlar atabilmek için bu eğitime katılmalıdır.
  • İhracatını Arttırmak İsteyen Firmalar: Dış ticaret departmanlarında çalışan veya dış ticaretle ilgili görev alan çalışanlar, süreçlerin daha iyi anlaşılması ve işlerini daha etkin bir şekilde yürütmek için bu eğitime katılabilir.

Akbank Dönüşüm Akademisi Nedir?

KOBİ’lerin dijitalleşmesi ve finansal olarak daha da güçlenmesi hedefiyle Akbank Dönüşüm Akademisi kurulmuştur. Akademi üç temel başlıkta kurgulanmıştır: KOBİ’ler için gündemde olan konulara yer verilen seminer programları, finansal, dijital ve yeşil dönüşümü destekleyen programlar ve iş ağı kurmaya yönelik programlar. Akademi ticaret hacmini artırmak, işini geliştirmek, global pazarda yer edinmek ve ticari faaliyetlerinde dijital dönüşümü hızlandırmak isteyen tüm KOBİ’lerle eğitim programlarını buluşturacak.